Ege’de “Uluslararası Girişimci İletişimi” Sempozyumu
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) işbirliğinde “Girişimci İletişimi Sempozyumu” düzenlendi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, akademisyenler ve bu alana ilgi duyan öğrenciler katıldı. Sempozyumda konuşmacı olarak Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Bulut, Amsterdam Üniversitesi İşletme Okulu’ndan Dr. Angelo Tomaselli ve Ajans sahibi Anıl Sam yer aldı.
Sempozyumun açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Girişimcilik konusu çağımızda çok önemli. Meslekte girişimciliğe yönelik yaratıcı düşünce yoksa eğitimde başarılı da olsanız dahi iş hayatınızda başarı konusunda sıkıntı çekebilirsiniz. Dolayısıyla girişimcilik konusunda fakültemiz öğrencilerinin kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor. Bu sempozyumda değerli konuklarımızdan örnek alacağınız çok şey var. Katılımcılarımıza teşekkür ediyor, verimli bir sempozyum diliyorum” dedi.
Sempozyumun ilk oturumunda “İnovasyon” konusunda konuşan Doç. Dr. Çağrı Bulut, “Günümüzün, çağımızın en büyük balonu inovasyon. Bunu şöyle izah edebilirim; 90’lı yıllarda TQR denilen toplam kalite yönetimi en büyük balondu, herkes o balonun içine binmeyi, oradan hem değer hem de nakit kazanmayı hedefliyordu ki hala ardılları devam ediyor. Birçok kurum bunu başardığı için modası aşağı indi. 1990’dan 2019’a kadar en sık tekrar edilen değer inovasyondu. 2020’den sonra ise inovasyonun yerini Birleşmiş Milletler Sürdürebilirlik Hedefleri alacak” diye konuştu
Girişimcilerin fon bulmalarındaki sorunlara ve bu süreçte iletişimin önemine değinen Dr. Angelo Tomselli, “Kitlesel fonlama (crowdfunding) ile projeniz ya da vaadiniz için gereken parayı, küçük paylar halinde kişilerden (destekçilerinizden) topluyorsunuz. Destekçilerinize ise bu katkılarından dolayı teşekkür, hediyelik eşya, tişört gibi şeyler ya da ürünün kendisini vererek, en küçükten en büyüğüne farklı kademelerde fon toplayabiliyorsunuz. Genellikle ürünün prototipini yaparak, fotoğrafları ve hatta videosu ile beraber fon isteyen projeler daha başarılı oluyorlar. Projeniz için 10 Dolar gibi küçük rakamlardan, 2 Milyon Dolar gibi ciddi rakamlara kadar fon isteyebilirsiniz. Önemli olan, katılımcılarınızın projeniz için ikna olması” dedi.
Girişimcilere tavsiyelerde bulunan Anıl Sam ise “Girişimcilikte en önemli husus kendini ifade etmektir. Bir girişimcinin iyi konuşması gerekir. Yaptığınız işe her anlamda hazır olmalısınız. Muhteşem bir projeye sahip olabilirsiniz, harika bir fikre sahip olabilirsiniz ama bozuk bir ses tonu ve kötü bir diksiyonla insanların karşısına çıkıp bir şey anlatamazsınız” diye konuştu.
Soru-cevap etkinliği ile sona eren sempozyumun ardından Dekan Prof. Dr. Dilek Takımcı konuşmacılara “Teşekkür Belgesi” verdi.